flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Щодо декларування доходів за 2013 рік

12 березня 2014, 08:08

             12 березня 2014 року консультантом з кадрової роботи та статистики Бериславського районного суду Херсонської області було проведено лекцію для працівників суду, щодо декларування доходів за 2013 рік.

 

               Відповідно до ст.12 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» особи, зазначені у пункті 1, підпункту «а» пункту 2 частини першої статті 4 цього закону зобов'язані щорічно до 1 квітня подавати за місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік за формою, що додається до Закону.

 

               У зв'язку із змінами, внесеними згідно Закону України від 14.05.2013  № 224 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реалізації державної антикорупційної політики» суб'єкти декларування, які звільнюються або іншим чином припиняють діяльність, пов'язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, подають декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за період не охоплений раніше поданими деклараціями.

 

Суб'єкти декларування, які звільнилися або іншим чином припинили діяльність пов'язану з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування, зобов'язані протягом одного року подавати за своїм останнім місцем роботи (служби) декларацію про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за минулий рік за формою і в порядку, визначеними цим Законом.

               Порядок виготовлення бланків декларацій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру визначений постановою Кабінету Міністрів України від 08.02.2012 № 64 «Про виготовлення бланків декларацій про майно, доходи, витрати, зобов'язання фінансового характеру» постановлено, що бланки декларації про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру виготовляються особами, які відповідно до Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції» заповнюють і подають декларації, шляхом роздрукування або копіювання їх на папері формату А4 за формою, наведеною в додатку до зазначеного Закону (включаючи примітку). Бланк складається з 10 сторінок. Зазначені бланки не є бланками документів суворої звітності.