flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Обрано запобіжний захід особі, що підозрюється у відкритому викраденні мобільного телефону

28 квітня 2020, 13:18

24.04.2020 слідчим суддею Бериславського районного суду Херсонської області розглянуто клопотання т.в.о. заступника начальника СВ Бериславського ВП ГУНП в Херсонській області, відповідно до якого громадянин Д. підозрюється у тому, що 23.04.2020 року близько 07.30 години, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись в будинку знайомих по вул. Центральній в м. Берислав Херсонської області, під приводом зробити дзвінок, з дозволу власника, умисно взяв у нього мобільний телефон «Iphone 7» вартістю 7000 гривень, після чого без застосування фізичного та психічного насильства, відкрито, в присутності власника телефону та інших осіб, не звертаючи увагу на вимогу повернути мобільний телефон його власнику, заволодів вказаним мобільним телефоном, винісши його з вказаного домоволодіння та розпорядився ним на власний розсуд.

Відомості за вказаним фактом 23.04.2020 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.186 КК України.

В клопотанні ставилось питання про застосування запобіжного заходу відносно громадянина Д. у вигляді "тримання під вартою".

Допитаний у якості підозрюваного громадянин Д. вину визнав.

Дослідивши надані матеріали, заслухавши думку усіх учасників процесу, дослідивши особу підозрюваного, який не одружений, дітей не має, постійного місця роботи не має, офіційно не працевлаштований, знаходиться на обліку у лікаря-нарколога, раніше неодноразово засуджувався, відбував покарання у виді позбавлення волі, має непогашену судимість, відносно якого на розгляді Бериславського районного суду знаходиться кримінальне провадження за ст. 395 КК України (Порушення правил адміністративного нагляду), відносно якого вирок Овідіопольського районного суду Одеської області від 28.05.2019 року, яким засуджено підозрюваного за ч.3 ст. 186 КК України, ще не набрав законної сили у зв'язку з тим, що до теперішного часу не завершений розгляд апеляції, оскільки засуджений ухиляється від явки до апеляційного суду, підозрюється у скоєнні умисного злочину,

слідчий судя ухвалив:

 

Клопотання слідчого задовольнити.

Застосувати щодо підозрюваного Д. запобіжний захід у вигляді "тримання під вартою" на 60 днів до 10 години 20 хвилин 22 червня 2020 року з утриманням в СІЗО м.Херсона.

Визначити розмір застави у сумі 42040 (сорок дві тисячі сорок) гривень.

У разі внесення застави, слідчий суддя на строк дії ухвали зобов'язує Д. прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора чи суду, покладає обов'язки, передбачені ст.194 КПК України, а саме:

1) не відлучатися із м. Берислав Херсонської області без дозволу слідчого, прокурора або суду;

2) повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;

3) прибувати до слідчих слідчого відділу Бериславського ВП ГУНП в Херсонській області за першою вимогою;

4) утримуватись від спілкування зі свідками, що допитані та підлягають допиту, за винятком участі у слідчих та судових діях.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів з моменту її проголошення, а підозрюваним який перебуває під вартою, в той же строк з моменту вручення копії ухвали.