flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Обрано запобіжний захід особі, що підозрюється в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що спричиноло смерть потерпілого

31 березня 2020, 16:01

27.03.2020 року слідчим суддею Бериславського районного суду Херсонської області розглянуто клопотання слідчого СВ Бериславського ВП ГУНП в Херсонській області, яке мотивовано тим, що громадянин Д. 25.03.2020 року близько 18-00 години, знаходячись в стані алкогольного сп’яніння, перебуваючи неподалік від Костирського кладовища та на відстані 80 метрів від будинку №59 по вулиці Степова в с. Зміївка Бериславського району Херсонської області, умисно, завдав не менше трьох ударів кулаком руки в ліву частину голови громадянину Ч., в результаті чого згідно лікарського свідоцтва про смерть, спричинив останньому тілесні ушкодження від яких Ч. помер 26.03.2020 року в реанімаційному відділенні КНП «Бериславська центральна районна лікарня».

Відомості за вказаним фактом 26.03.2020 року внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочате досудове розслідування за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст.121 КК України.

27.03.2020 року у зв’язку зі смертю потерпілого Ч., змінено кваліфікацію кримінального діяння з ч.1 ст.121 КК України на ч.2 ст.121 КК України, а саме: умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене способом, що має характер особливого мучення, або вчинене групою осіб, а також з метою залякування потерпілого або інших осіб, чи з мотивів расової, національної або релігійної нетерпимості, або вчинене на замовлення, або таке, що спричинило смерть потерпілого.

В клопотанні ставилось питання про застосування запобіжного заходу відносно підозрюваного Д.

При вирішенні питання про обрання виду запобіжного заходу підозрюваному, крім наявності ризиків, передбачених ч.1 ст.177 КПК України, вагомості доказів, наданих стороною кримінального провадження, з урахуванням покарання, що загрожує підозрюваному у разі визнання його винуватим у вчиненні злочину, суд врахував також дані про особу підозрюваного, який згідно характеристики з місця проживання та реєстрації характеризується посередньо, що свідчить про наявність вагомих підстав для застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і про те, що більш м’який запобіжний захід не забезпечить належної процесуальної поведінки підозрюваного.

Слідчий судя постановив:

Клопотання слідчого – задовольнити.

Застосувати щодо підозрюваного Д. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 днів, тобто до 26.05.2020 року включно.

Визначити розмір застави у сумі 42 040,00 гривень.

У разі внесення застави, суд на строк дії ухвали зобов'язує Д. прибувати за кожною вимогою до слідчого, прокурора чи суду, покладає обов'язки, передбачені ст.194 КПК України, а саме:

1) прибувати до слідчого відділу Бериславського ВП ГУНП в Херсонської області кожного вівторка та п’ятниці;

2) не відлучатися із Бериславського району Херсонської області без дозволу слідчого, прокурора або суду;

3) повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та/або місця роботи;

4) утримуватися від спілкування із потерпілою та членами її сім’ї, за винятком участі у слідчих та судових діях;

5) не відвідувати місця розпиття алкогольних напоїв;

Строк дії ухвали два місяці.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів з моменту її проголошення, а підозрюваним який перебуває під вартою, в той же строк з моменту вручення копії ухвали.