flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

До уваги присяжних Бериславського районного суду Херсонської області

14 лютого 2020, 14:01

Бериславський районний суд Херсонської області звертає увагу присяжних на необхідність подати до 1 квітня 2020 року електронну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2019 рік.

Відповідно до частини 1 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 року №1700-УІІ особи, зазначені у пункті 1, підпункті «а» пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (далі - НАЗК) декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається Національним агентством.

Присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді) згідно підпункту «ґ» пункту 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції» відносяться до суб'єктів декларування та відповідальності за корупційні правопорушення, відповідно, зобов’язані подати електронну декларацію на офіційному веб-сайті НАЗК https://nazk.gov.ua/

На офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції  розміщені:

роз’яснення щодо заповнення електронних декларацій,

інформаційні повідомлення щодо особливостей декларування у 2020 році за посиланням https://nazk.gov.ua/uk/novyny/deklaruvannya/,

а також відповіді на найчастіші запитання

Під час заповнення декларацій важливо враховувати зміни, пов’язані із застосуванням оновленого антикорупційного законодавства.

Суб’єктам декларування необхідно завчасно перевірити актуальність адреси своєї електронної поштової скриньки та чинність кваліфікованого електронного підпису (КЕП). Перед початком роботи з Реєстром декларацій переконайтеся у наявності усієї необхідної інформації для заповнення декларації.

Нагадуємо, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Наслідки порушення вимог фінансового контролю визначені у статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а декларування недостовірної інформації або умисне неподання декларації суб'єктом декларування - у статті 366-1 Кримінального кодексу України.