flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Проведено правоосвітницький захід для школярів «Урок справедливості»

05 грудня 2019, 15:07

Вже вкотре працівники Бериславського районного суду відвідали Бериславський опорний заклад повної загальної середньої освіти № 1. Цього разу головний консультант суду Руслана Мутерко та заступник керівника апарату суду Тетяна Ковальська провели «Урок справедливості» для учнів 3-А класу.

Розпочали захід із ознайомлення з Основним Законом України – Конституцією України. Учні активно долучились до дискусії щодо необхідності виконання усіма громадянами України законів та загальноприйнятих правил поведінки.

Далі школярі із зацікавленістю переглянули мультфільм «Слон проти жирафи», і, як вже водиться, їх думки розділились на тих хто «за слона», хто «за жирафа», та тих хто вважав, що і слон і жирафа були не праві. Дітлахи із завзяттям доводили кожен свої аргументи, та врешті дійшли висновку, що суперечку потрібно було вирішувати мирно.

Від працівників суду школярі дізналися, що у справжньому житті спори, які виникають між людьми вирішують професійні судді, які довго навчаються, отримують відповідну освіту, успішно складають іспити і лише потім мають право розглядати справи і вирішувати спори між людьми. Рішення суду має бути справедливим і відповідати Конституції.