flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Адміністративна відповідальність любителю гучної музики

04 листопада 2019, 10:39

1 листопада 2019 року Бериславським районним судом розглянуто справу про адміністративне правопорушення відносно неповнолітнього громадянина Д., який, відповідно до матеріалів справи, близько 00 години 20 хвилин перебуваючи в квартирі по вулиці Центральній міста Берислава, гучно слухав музику, чим порушив спокій громадян та вимоги ст. 24 ЗУ «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення» та скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ч. 1 ст. 182 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог законодавчих та інших нормативно-правових актів щодо захисту населення від шкідливого впливу шуму чи правил додержання тиші в населених пунктах і громадських місцях).

Під час розгляду справи громадянин Д. провину у скоєному правопорушенні визнав.

Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення до неповнолітніх у віці від шістнадцяти до вісімнадцяти років, з урахуванням характеру вчиненого правопорушення та особи правопорушника, можуть бути застосовані такі заходи впливу:

1) зобов'язання публічно або в іншій формі попросити вибачення у потерпілого;

2) попередження;

3) догана або сувора догана;

4) передача неповнолітнього під нагляд батькам або особам, які їх замінюють, чи під нагляд педагогічному або трудовому колективу за їх згодою, а також окремим громадянам на їх прохання.

Дослідивши усі матеріали справи, суд постановив за скоєне правопорушення застосувати відносно громадянина Д. захід впливу у виді попередження.

Постанова може бути оскаржена протягом десяти днів з дня винесення постанови до Херсонського апеляційного суду через Бериславський районний суд Херсонської області.