flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Проведено правоосвітницький захід для школярів «Урок справедливості»

25 вересня 2019, 13:54

25 вересня 2019 року працівники Бериславського районного суду Херсонської області завітали до учнів третього класу Бериславського ОЗПЗСО № 1. Головний консультант суду Руслана Мутерко та заступник керівника апарату суду Тетяна Ковальська провели для школярів правоосвітницький захід «Урок справедливості».

«Урок» проводився у формі діалогу. Школярі дізналися про основний Закон України – Конституцію України, активно висловлювали свою думку щодо необхідності дотримання правил поведінки у суспільстві та законів.

Також учні переглянули мультфільм «Слон проти жирафи». У процесі перегляду дітям було запропоновано вирішити спір та розсудити звірів по справедливості. Після обговорення учні розділились на дві групи: ті хто «за слона», та ті хто вважав, що і слон і жирафа були не праві, бо суперечку потрібно було вирішувати мирно. Після перегляду мультфільму до кінця, зійшлися на думці, що найкраще не сваритися, і якщо виникають якісь суперечки то намагатися вирішувати їх по справедливості.

Працівники суду розповіли школярам, що рішення суду має бути справедливим і відповідати Конституції. Для цього потрібно, щоб справу вирішували професіонали, в мультику – це Суддя Черепаха, а в справжньому житті – професійні судді, які довго навчаються, отримують відповідну освіту, успішно складають іспити і лише потім мають право розглядати справи і вирішувати спори між людьми.