flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Порушення правил рибальства тягне за собою адміністративну відповідальність

03 липня 2019, 11:03

02 липня 2019 року Бериславським районним судом Херсонської області розглянуто справу про адміністративне правопорушення , передбачене ч.4 ст. 85 КУпАП, а саме: грубе порушення правил рибальства (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову, у розмірах, що перевищують встановлену правилами любительського і спортивного рибальства добову норму вилову).

 

Судом встановлено, що 22.04.2019 року 23-20 годині, громадянин В. знаходячись на березі річки Козак поблизу села Львове Бериславського району Херсонської області, здійснював вилов водних біоресурсів в період весняно-літньої нерестової заборони, забороненим знаряддям лову мисиновою сіткою з дерев’яного човна. При затриманні у громадянина В. виявлено знаряддя лову та свіжу рибу оселедець у кількості 74 одиниці. Своїми діями останній заподіяв збитки рибному господарству України на загальну суму 12580,00 грн. та грубо порушив вимоги «Правил любительського та спортивного рибальства» та Закону України «Про тваринний світ», за що передбачена відповідальність за ч.4 ст.85 КУпАП.

 

Дослідивши матеріали справи, враховуючи всі обставини, суд постановив:

- застосувати до громадянина В. адміністративне стягнення у вигляді штрафу в розмірі 510,00 гривень,

- конфіскувати та знищити, вилучене знаряддя лову;

- конфіскувати та реалізувати вилучені незаконно здобуті водні біоресурси: а саме оселедець у кількості 74 одиниць. Кошти вилучені від реалізації водних біоресурсів звернути в дохід держави;

- стягнути збитки заподіяні рибному господарству України в розмірі 6290,00 гривень;

- стягнути судовий збір на користь держави у розмірі 384 гривні 20 копійок.