flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Обрано запобіжний захід особі, що підозрюється у нанесенні тілесних ушкоджень своїй матері

26 червня 2019, 13:24

25.06.2019 року слідчий суддя Бериславського районного суду Херсонської області, розглянув клопотання слідчого про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання відносно громадянина С., підозрюваного у вчинені злочину, передбаченого ч.2 ст. 125   КК України (Умисне легке тілесне ушкодження).

   Клопотання мотивовано тим, що громадянин С., перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння у приміщенні житлового будинку, наніс один удар сокирою в область грудної клітини своїй матері, чим спричинив останній тілесне ушкодження у вигляді рубленої рани грудної клітини, яке згідно з висновком судово-медичної експертизи відносяться до легких тілесних ушкоджень, що спричинило короткочасний розлад здоров’я. Зазначені дії підозрюваного кваліфіковано за ч.2 ст.125 КК України – умисне легке тілесне ушкодження, що спричинило короткочасний розлад здоров'я.

Враховуючи тяжкість злочину, у якому підозрюється особа, саму особу підозрюваного,  тяжкість покарання, яке йому загрожує у випадку визнання його винним, слідчий суддя ухвалив застосувати до громадянина С. підозрюваного у вчинені злочину, передбаченого ч.2 ст.125 КК України, запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання.

Покласти на підозрюваного такі обов’язки:

1) прибувати до слідчого СВ Бериславського ВП ГУНП в Херсонській області, прокурора та суду за першою вимогою, залежно від стадії кримінального провадження;

2) не виїжджати за межі Бериславського району  Херсонської області без дозволу слідчого, прокурора або суду, залежно від стадії кримінального провадження;

3) повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання або місця роботи, залежно від стадії кримінального провадження.

Попередити підозрюваного, що в разі невиконання покладених, згідно ухвали слідчого судді, обов'язків, до нього може бути застосований більш жорсткий запобіжний захід та може бути накладено грошове стягнення в розмірі від 0,25 розміру мінімальної заробітної плати до 2 розмірів мінімальної заробітної плати.