flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Накладено стягнення за перехід проїжджої частини у невстановленому місці

03 травня 2019, 16:02

03.05.2019 року Бериславським районним судом винесено постанову у справі про адміністративне правопорушення відносно громадянина К., який відповідно до матеріалів справи в темну пору доби, близько о 21-00 год., знаходячись на неосвітленій дорожній частині на перехресті вулиць Центральній-Кобзаря в м. Берислав, здійснив перехід проїжджої частини у невстановленому місці безпосередньо перед транспортним засобом. Своїми діями зазначений громадянин вчинив правопорушення, передбачене ч. 1 ст.127 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме «Порушення правил дорожнього руху пішоходами, велосипедистами та особами, які керують гужовим транспортом, і погоничами тварин».

Крім того, того ж дня близько 21-30 год. громадянин К. знаходячись в тому ж місці, вчинив злісну непокору законній вимозі працівника поліції припинити хуліганські дії, виражався грубою нецензурною лайкою в бік останніх, намагався вчинити бійку з працівниками поліції, чим вчинив правопорушення, передбачене ст.185 кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме «Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця».

Враховуючи характер вчиненого правопорушення, дані про особу правопорушника, ступінь його вини, майновий стан і обставини, що пом’якшують та обтяжують його відповідальність, суд постановив накласти на правопорушника адміністративне стягнення у вигляді громадських робіт строком на шістдесят годин.

Також з правопорушнику доведеться сплатити судовий збір на користь держави у розмірі 384 гривні 20 копійок.