flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Відбулась оглядова екскурсія для школярів

03 грудня 2013, 08:20

 ОГЛЯДОВА ЕКСКУРСІЯ

02 рудня 2013 року в приміщенні Бериславського районного суду Херсонської області відбулась оглядова екскурсія для школярів. Метою заходу було покращення довіри підростаючого покоління до судової системи, підвищення рівня освіти та ознайомлення з принципами  судочинства.
Участь в заході взяли учні старших класів  Бериславської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1.
Під час екскурсії гості ознайомилися з приміщенням суду, мали можливість задавати питання та отримувати кваліфіковані відповіді. Було роз’яснено порядок щодо надсилання судом учасникам судового процесу текстів судових повісток у вигляді SMS-повідомлень та процесуальних документів в електронному вигляді. Під час екскурсії школярі були ознайомленні із сучасними технологіями дистанційних судових засідань в режимі відеоконференцій.
В канцелярії суду присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду  та порядку роботи з ними в програмі ДЗС.
Також у доступній формі  роз’яснено порядок надання  та отримання інформації, порядок звернення до суду, про що слід пам’ятати під час перебування в суді,  як поводити себе  під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил  поведінки в суді.
Запрошені отримали вичерпну інформацію про професію юриста, адже вони стануть перед вибором майбутньої професії.