flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Накладено адміністративне стягнення за перебування неповнолітньої після 22-00 в кафе без супроводу батьків

03 січня 2019, 16:36

03 січня 2019 року Бериславським районним судом Херсонської області винесено постанову у справі про адміністративне правопорушення, передбачене ст. 180-1 ч.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Стаття 180-1. Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування).

Так, відповідно до матеріалів про адміністративне правопорушення, 30.12.2018 року близько 23-50 год. громадянка Н., будучи власником кафе-бару розташованого в м. Бериславі Херсонської області, допустила перебування неповнолітньої особи, 2004 року народження,   після 22-00 години без супроводу батьків.

В судовому засіданні громадянка Н.  вину визнала частково, пояснила, що зовні не було зрозуміло, що вказана особа є неповнолітньою.  

Враховуючи ступінь суспільної небезпеки скоєного правопорушення, особу порушника, обставини вчинення ним правопорушення, обставини, що пом'якшують і обтяжують відповідальність, а також інші обставини у справі, суд постановив громадянку Н. визнати винною у скоєнні правопорушення, передбаченого ч.1 ст.180-1 КУпАП, та накласти на неї адміністративне стягнення у виді штрафу у розмірі двадцяти  неоподатковуваних мінімумів доходів громадян в сумі 340 гривень, а також стягнути з громадянки Н. судовий збір на користь держави у розмірі 384 гривні 20 копійок.

 

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом десяти днів з дня її винесення.