flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту застосовано до особи, що підозрюється у викраденні огорожі на кладовищі

10 січня 2019, 16:25

10.01.2019 року слідчим суддею Бериславського районного суду Херсонської області застосовано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту без застосування засобів електронного контролю громадянину М., який підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених ч.3 ст.297 КК України (Наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого).

З відповідним клопотанням до суду звернувся слідчий СВ Бериславського ВП ГУНП в Херсонській області, мотивуючи його тим, що громадянин М. 06.12.2018 року близько 12 години 00 хвилин, перебуваючи на кладовищі, з могили, котра розташована  на території кладовища в с.Новорайськ Бериславського району Херсонської області, таємно, з метою незаконного заволодіння предметами, що знаходяться на могилі, демонтував чотири секції чавунної огорожі, загальною масою 58 кілограм, продавши сторонній особі, а виручені кошти витратив на свої потреби.

Також, громадянин М., повторно, 08.12.2018 року близько 13 години 00 хвилин, перебуваючи на кладовищі, з могил, котрі розташовані  на території кладовища в с. Новорайськ Бериславського району Херсонської області, таємно, з метою незаконного заволодіння предметами, що знаходяться на могилі, демонтував близько 6 метрів чавунної огорожі, загальною масою 40 кілограм, приніс до місця свого проживання та намагався продати сторонній особі.

На підозрюваного покладені обов’язки, передбачені ч.5 ст.194 Кримінального процесуального кодексу України:

1. Прибувати до  слідчого/прокурора/суду за першою вимогою;

2. Не залишати місце постійного проживання без дозволу слідчого/суду у період з 18-00 години до 07-00 години наступного дня;

3. Утримуватися від спілкування зі свідками та потерпілим, за винятком участі у слідчих та судових діях.

У разі невиконання підозрюваним покладених на нього обов’язків, за клопотанням прокурора, запобіжний захід може бути змінено на більш тяжкий.