flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

В Бериславському районному суді встановлено систему відеоконференцзв'язку

24 липня 2013, 15:10

 11 липня 2013 року в рамках реалізації Державною судовою адміністрацією України проекту «Електронний суд» в залі судових засідань Бериславського районного суду Херсонської області було встановлено систему відеоконференцзв'язку.
Відповідно до ч. 5 ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом.
Встановлені технічні засоби дозволяють здійснювати відеозапис процесуальних дій, які проводяться у режимі відеоконференції під час судового засідання (кримінального провадження), у відповідності до положень Цивільного процесуального кодексу України, Кримінального процесуального кодексу України та Кодексу адміністративного судочинства України.
Відповідно до процесуального законодавства України (ЦПКУ та КАСУ), суд за власною ініціативою або за клопотанням сторони чи іншого учасника цивільного (адміністративного) процесу може постановити ухвалу про їх участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.