flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

День відкритих дверей у Бериславському районному суді

22 грудня 2017, 15:44

19 та 21 грудня 2017 року у Бериславському районному суді відбулися Дні відкритих дверей для учнів старших класів Бериславських загальноосвітніх шкіл №1 та № 3.

Захід проводився з метою підвищення загального рівня правової культури та правової обізнаності молоді.

Школярі прослухали коротку доповідь, з якої дізналися про порядок звернення до суду, ознайомилися з організацією роботи у суді, веденням діловодства суду, принципами здійснення судочинства, завданням суду та судової влади загалом.

Та теорія краще запам’ятовується, якщо її застосувати на практиці.

Для школярів була проведена екскурсія приміщенням суду, під час якої вони мали можливість пройти шляхом, який проходить судова справа від надходження позовної заяви до суду і до порядку зберігання судової справи в архіві суду.

Для ознайомлення школярів з порядком ведення кримінального процесу, працівники суду організували для школярів модельне судове засідання, де учасниками судового розгляду виступили самі школярі. Учні чудово справилися із виконанням своїх ролей «прокурора», «захисника», «підзахисного», «секретаря судового засідання» та «свідків у справі».

Захід пройшов у теплій та дружній атмосфері, школярі отримали відповіді на усі питання, які у них виникли під час проведення заходу. А наприкінці зустрічі ще й солодкі гостинці.