flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Збори суддів Бериславського районного суду від 21.05.2013

21 травня 2013, 15:45

 21 квітня 2013 року було проведено збори суддів Бериславського районного суду, на порядку денному яких стояли наступні питання:

1. Обговорення стану дотримання строків розгляду справ (причини відкладення та зупинення провадження).
2. Вирішення питання щодо розподілу справ перед відпусткою судді.
3.Трудова та виконавча дисципліна.
4. Обговорення останніх рішень Європейського суду з прав людини.
5. Обговорення рішення Ради суддів загальних судів №25 від 04.04.2013 року.

В ході проведення зборів суддів виступили голова суду Миргород В.С., суддя Захарчук В.В., суддя Волошин Р.Р. За результатами зборів вирішили:

1. Суддям дотримуватися норм процесуального законодавства України з питань дотримання строків розгляду судових справ, особливо тих, матеріали яких знаходяться тривалий час на експертизі. У необхідних випадках реагувати шляхом винесення окремих ухвал. По кримінальним справам, підсудних за якими оголошено у розшук, направляти нагадування про розшук до відповідних органів.
2. Не розподіляти справи судді який відбуває у щорічну відпустку, за 1 тиждень до її початку.
3. Суддям та працівникам апарату суду дотримуватися норм виконавчої та трудової дисципліни, не порушувати правила етикету судді та працівників суду.
4. Суддям регулярно вивчати практику розгляду справ Європейським Судом, з метою не допущення помилок в роботі; привести свою судову практику у відповідність до судових рішень ЄС. Вивчати законодавство та правильно застосовувати його на практиці.
5. Продовжувати здійснювати заходи, спрямовані на поліпшення функціонування та інформаційного наповнення веб-сайту Бериславського районного суду Херсонської області відповідно до вимог чинного законодавства та подальшого їх постійного інформаційного оновлення.