flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Судам можуть повернути статус розпорядників бюджетних коштів

12 грудня 2016, 08:45

 Народні депутати розмірковують над тим, щоб повернути місцевим господарським і адміністративним судам статус розпорядників бюджетних коштів.

Чинна редакція закону «Про судоустрій і статус суддів» передбачає, що функції розпорядника бюджетних коштів щодо місцевих судів здійснюють територіальні управління Державної судової адміністрації Таким чином, місцеві господарські та адміністративні суди позбавлені функцій розпорядників бюджетних коштів.
У деяких судах виступили проти таких змін, натомість у ТУ ДСА наголошували, що проблеми після запровадження змін не буде. Долучитись до цієї дискусії вирішила і Верховна Рада, у якій зареєстровано законопроект «Про внесення змін до статті 148 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо фінансування судів» (№5488).
У пояснювальній записці до ініціативи зазначається, що здійснюючи повноваження розпорядників бюджетних коштів, господарські та адміністративні суди мали змогу оперативно і невідкладно вирішувати питання щодо матеріально-технічного, кадрового забезпечення потреб суду, що позитивно впливало на якість та оперативність вирішення спорів, належну організацію роботи суду в цілому.
А тому проектом пропонується повернути попередні правила, щоб місцеві господарські та адміністративні суди «здійснювали функції розпорядника бюджетних коштів щодо фінансового забезпечення своєї діяльності».