flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

«Електронний кабінет» запровадять в судах вже наступного року

11 листопада 2016, 14:30

 Вже у 2017 році у ряді українських судів буде запроваджено електронний кабінет. Наразі розробляється відповідне програмне забезпечення.

 

Про це сьогодні на Вінницькому регіональному судовому форумі розповів голова Вінницького апеляційного адміністративного суду Віталій Кузьмишин.
Він зазначив, що спершу проект буде реалізовано у пілотних судах. Передбачається, що кожна особа зможе зареєструватись у системі та отримати доступ до особистого кабінету. В ньому можна буде отримати інформацію щодо руху всіх справ у яких особа бере участь.
Також в ньому можна буде побачити приклади заяв до суду та подати її, заповнивши форму. «Персональні кабінети активно використовуються за кордоном. Зокрема у США та Німеччині», — повідомив Кузьмишин.
При цьому за його словами у Вінницькому апеляційному адміністративному суді деякі елементи електронного судочинства вже запроваджені.
Передбачається, що на початку наступного року буде ухвалено необхідні зміни до законодавства, потім до травня вона відпрацьовуватиметься у модельних судах, а з липня - має діяти у всіх судах країни.