flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Щодо подій біля будівлі суду 09.09.2016 року

13 вересня 2016, 10:38

 Щодо подій біля будівлі суду 09.09.2016 року

 
09 вересня 2016 року біля будівлі Бериславського районного суду Херсонської області, за адресою м. Берислав, вул. Центральна, 249, вдруге відбулася акція на підтримку підсудного Слабченко Олексія Анатолійовича, який обвинувачується у скоєні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 365 КК України, а саме: в перевищенні службових повноважень працівником правоохоронного органу, тобто умисне вчинення працівником правоохоронного органу дій, які явно виходять за межі наданих йому прав чи повноважень, що завдали істотної шкоди інтересам окремих громадян та супроводжувалися насильством, за відсутності ознак катування.
Учасники акції, як і минулого разу та в той же спосіб, вимагали від суду ухвалення потрібного їм рішення.
Подібні дії призводять до нав’язування думки про можливість вирішення судової справи шляхом насильницьких дій чи погрозами їх застосування.
Ще раз наголошуємо, що суди у своїй діяльності керуються виключно законами України. Порядок розгляду кримінального провадження визначений Кримінальним процесуальним кодексом України. Суд ухвалює рішення за умови повного й неупередженого дослідження всіх обставин кримінального провадження, керуючись законом, оцінюючи кожний доказ з точки зору незалежності, допустимості, достовірності, а сукупність зібраних доказів – з точки зору достатності та взаємозв’язку для прийняття відповідного процесуального рішення.
В той же час, проведення масових акцій з метою схилити суд до ухвалення бажаного судового рішення є нічим іншим як спробою тиску на суд і втручання у його діяльність. Відповідно до статті 126 Конституції України вплив на суддів у будь-який спосіб забороняється і тягне за собою юридичну відповідальність.
 
 
 
Суддя-спікер
Волошин Р.Р.