flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Збори суддів Бериславського районного суду від 04.04.2013 року

12 квітня 2013, 13:40

4 квітня 2013 року було проведено збори суддів Бериславського районного суду, на порядку денному яких стояли наступні питання:


1. Обговорення рішення чергового ХІ з’їзду суддів України від 22 лютого 2013 року.
2. Обговорення Рішення Ради Суддів Загальних Судів від 14 березня 2013 року №17 про питання якості функціонування суду та результати пілотного тестування проекту стандартизованої оцінки якості функціонування суду.
3. Обговорення листа прокуратури Херсонської області до апеляційного суду Херсонської області від 19.03.2013 №16/77 вих.13 ,щодо аналізу стану додержання конституційних прав громадян, які утримуються під вартою, понад 12 місяців та перебувають у слідчих ізоляторах.
4. Обговорення стану дотримання строків розгляду справ.
5. Обговорення рішень Європейського Суду з прав людини таких як: «Єрохіна проти України», «Гриненко проти України», «Сергій Афанасьєв проти України», «Єрмоленко проти України», «Коваль та інші проти України», «Єрмоленко проти України», «Замфереско проти України».
6. Інші питання.

В ході проведення зборів суддів виступили голова суду Миргород В.С., суддя Волошин Р.Р., суддя Захарчук В.В. За результатами зборів вирішили:

1. Прийняти до відома рішення чергового ХІ з’їзду суддів України від 22 лютого 2013 року та схвалений даним з’їздом План заходів щодо підвищення рівня правових знань громадян про судові процедури, функціонування судової системи та порядок захисту своїх прав і охоронюваних законом інтересів для врахування в роботі.
2. Інформацію Рішення Ради Суддів Загальних Судів від 14 березня 2013 року №17 про питання якості функціонування суду та результати пілотного тестування проекту стандартизованої оцінки якості функціонування суду прийняти до відома. Суддям Бериславського районного суду Херсонської області вжити належні заходи для організації забезпечення розгляду справ, які знаходяться на розгляді понад рік.
3. З метою забезпечення додержання кримінально-процесуального законодавства, конституційних прав і свобод осіб, які тримаються під вартою, суддям дотримуватися норм процесуального законодавства України з питань дотримання строків розгляду судових справ.
4. Суддям дотримуватися норм процесуального законодавства України з питань дотримання строків розгляду судових справ. По кримінальним справам, підсудних за якими оголошено у розшук, направляти нагадування про розшук до відповідних органів.
5. Суддям регулярно вивчати практику розгляду справ Європейським Судом, за для не допущення помилок в роботі; привести свою судову практику у відповідність до судових рішень ЄС. Вивчати законодавство та правильно застосовувати його на практиці.
6. Ознайомити працівників апарату суду з нормами етики працівника Суду. Визнати виконання роботи керівника апарату Бериславського районного суду Масло О.В. на належному рівні.