flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Збори суддів Бериславського районного суду від 15.07.2015 року

17 липня 2015, 16:47

     15.07.2015 року в Бериславському районному суді Херсонської області відбулися збори суддів. На порядок денний було винесено питання щодо обговорення проекту Порядку та методології кваліфікаційного оцінювання суддів. Ознайомившись та обговоривши вказаний проект судді вирішили звернутись до Ради суддів України з наступними пропозиціями:

  • Переглянути підпункт 4 пункту 6.13 проекту Порядку та методології кваліфікаційного оцінювання суддів щодо рішення, яке приймається у випадку недопущення судді за результатами кваліфікаційного іспиту до наступного етапу кваліфікаційного оцінювання.
  • Взяти до уваги та врахувати спеціалізацію суддів при проведенні кваліфікаційного оцінювання суддів.
  • На законодавчому рівні врегулювати питання щодо проведення оцінювання суддів, а саме врахувати пропозицію суддів, що підставами кваліфікаційного оцінювання суддів є:
  1. заява судді про проведення кваліфікаційного оцінювання для підтвердження його здатності здійснювати правосуддя у суді відповідного рівня;
  2. заява про проведення кваліфікаційного оцінювання кандидата для обрання на посаду судді безстроково;
  3. рішення Вищої кваліфікаційної комісії суддів України про призначення кваліфікаційного оцінювання судді у зв’язку з накладенням дисциплінарного стягнення в порядку, передбаченому цим Законом.