flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Судді проти зменшення зарплати та зміни статусу Школи суддів

08 вересня 2014, 14:40

 Законопроект, який обмежує максимальний місячний розмір суддівської винагороди 15 розмірами мінімальної зарплати, Рада суддів України назвала таким, що суперечить міжнародним стандартам.



Так, відповідний проект Закону України «Про удосконалення норм законів з метою забезпечення фінансово-економічної стабілізації в Україні» було розглянуто на засіданні Ради суддів України 5 вересня, повідомляє „ЗіБ” з посиланням на Судову владу.

Даним документом запропоновано, зокрема, внести зміни до Закону «Про судоустрій і статус суддів» у частині зміни правових засад організації Національної школи суддів України, встановлення посадового окладу судді місцевого суду в розмірі 10 мінімальних заробітних плат, визначених законом, зменшення розміру щомісячного довічного грошового утримання судді, обмеження максимального місячного розміру суддівської винагороди 15 розмірами мінімальної заробітної плати. 

За підсумками обговорення названого законопроекту, його було визнано таким, що суперечить міжнародним стандартам щодо статусу суддів та Національної школи суддів України, положенням Конституції України, національного законодавства та позиції Конституційного Суду України. Також, Радою наголошено на тому, що є неприпустимим та недоцільним
внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» у частині зміни правових засад організації Національної школи суддів України та наголошено на збереженні Національної школи суддів України як державної установи зі спеціальним статусом, яка відповідає за підготовку висококваліфікованих кадрів для судової системи та є складовою судової системи нашої держави.

Нагадаємо, РСУ також вирішила, що позачерговий з’їзд суддів продовжиться 25-26 вересня, а також схвалила зміни до проекту Регламенту з’їзду і засудила ймовірну переатестацію.

http://zib.com.ua