flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

До уваги присяжних Бериславського районного суду Херсонської області

05 січня 2022, 10:10

Бериславський районний суд Херсонської області звертає увагу присяжних на необхідність подати до 01 квітня 2022 року електронну декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2021 рік.

Відповідно до частини 1 статті 45 Закону України «Про запобігання корупції» від 14.10.2014 року №1700-УІІ особи, зазначені у пункті 1, підпункті «а» пункту 2 частини першої статті 3 цього Закону, зобов’язані щорічно до 1 квітня подавати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (далі - НАЗК) декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається НАЗК.

Згідно підпункту «ґ» пункту 1 статті 3 Закону України «Про запобігання корупції», присяжні (під час виконання ними обов’язків у суді) відносяться до суб'єктів декларування, відповідно, зобов’язані подати електронну декларацію на офіційному веб-сайті НАЗК.

Якщо протягом 2021 року присяжний брав  участь у розгляді цивільної чи кримінальної справи, незалежно від того чи отримав він виплати за виконання обов’язків у суді як присяжного, зобов’язаний подати до 1 квітня 2022 року шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, за минулий рік за формою, що визначається НАЗК.

 

Для підпису Е-декларації  присяжним необхідно завчасно отримати електронно-цифровий ключ.

Контактну інформацію зазначених АЦСК розміщено в електронному реєстрі суб’єктів, які надають послуги, пов’язані з видачою сертифікатів ЕЦП https://czo.gov.ua/ca-registry.

Відповіді на найпоширеніші запитання та рекомендації НАЗК щодо заповнення форми е-декларації за посиланнями:   https://wiki.nazk.gov.ua/category/deklaruvannya/ .

 

Згідно до роз'яснювального листа Національного агентства з питань запобігання корупції № 44-07/3143/20  від 30.01.2020 року особи, включені до списку присяжних які протягом року не були залучені для участі у здійсненні правосуддя судом, не є суб'єктами декларування, а тому, не зобов'язані подавати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. 

 

Нагадуємо, що порушення вимог фінансового контролю, умисне недекларування або декларування недостовірної інформації є корупційними правопорушеннями, за які передбачено адміністративну та кримінальну відповідальність. Наслідки порушення вимог фінансового контролю визначені у статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а декларування недостовірної інформації та умисне неподання декларації суб'єктом декларування - у статтях 366-2 та 366-3 Кримінального кодексу України.