flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Відбувся День відкритих дверей

29 листопада 2011, 09:20

    Учні старших класів Бериславської середньої загальноосвітньої школи №3 в рамках "Дня відкритих дверей" відвідали Бериславський районний суд. Своєрідну екскурсію для дітей по адміністративній будівлі провела голова суду Миргород Валентина Степанівна. Вона розповіла гостям про систему побудови суду, про публічну, службову та закриту зони будівлі. Учні побували в судовій залі та конвойному приміщенні, завітали до кабінету голови суду, відвідали канцелярію, де ознайомилися з порядком руху судових документів та роботи з ними, про порядок надання інформації. Дізналися більше про роботу не тільки суддів, їх помічників та секретарів судового засідання, але і канцелярії, яка займає особливе місце в процесі судочинства. Голова суду розповіла, яке навантаження лягає на плечі п'ятьох суддів, які щомісяця розглядають біля 900 справ.

   Перед гостями виступили також працівник центральної районної бібліотеки Дідик Ніла Михайлівна та спеціаліст служби у справах дітей Бериславської райдержадміністрації Гаврилов Єгор Віталійович, який розповів про суть своєї роботи, навів кілька сумних прикладів зі своєї практики стосовно кримінальних справ за участі неповнолітніх.

    Після вражень, отриманих  під час відвідин "будинку Феміди", учні виявили бажання відчути себе учасниками справжнього судового засідання та наступного дня відвідали судову залу під час розгляду відкритої кримінальної справи.