flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

В судах встановлять інформаційно-платіжні термінали

29 травня 2014, 11:58

       Видання «Закон і Бізнес» з посиланням на прес-службу ДСА України повідомляє, що до вересня в судах встановлять 42 інформаційно-платіжних термінали, які дозволять відвідувачам судів отримати інформацію щодо списку призначених до розгляду справ, іншу корисну інформацію, а також сплатити судовий збір.

Встановлення таких терміналів відбудеться в рамках пілотного проекту, впровадження якого передбачено договором  між Державною судовою адміністрацією, Проектом Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Справедливе правосуддя». 
Договір був підписаний 26 травня 2014 року, під час робочої зустрічі Голови ДСА Зеновія Холоднюка з Керівником Проекту USAID «Справедливе правосуддя» Девідом Воном.
Учасники зустрічі обговорили пріоритети та робочі питання подальшої співпраці, зокрема щодо: дослідження з питань навантаження на суддів, стандартів приміщень судів, стану документообігу в судах, ведення судової статистики, оплати судового збору, використання карток громадянського звітування, доступу до суду осіб з обмеженими фізичними можливостями, підвищення кваліфікації працівників апаратів судів та інше.