flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Відбувся семінар з питань, що регулюються міжнародними договорами України

27 листопада 2020, 10:19

27 листопада 2020 року Сектором судової роботи та міжнародного співробітництва у Херсонській області відділу судової роботи та міжнародної правової допомоги Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) проведено семінарське заняття на тему «Порядок виконання доручень іноземних компетентних органів в Україні». Захід відбувся в дистанційному режимі за допомогою програми ZOOM.

Під час заходу було розглянуто питання щодо порядку здійснення Міністерством юстиції України, його територіальними органами та місцевими судами міжнародного співробітництва у кримінальних справах, зокрема:

- щодо строків опрацювання міжнародних запитів;

- подання територіальними органами клопотань про приведення покарання, призначеного вироками іноземних судів засудженим особам, у відповідність до законодавства України;

- забезпечення територіальними органами представництва у судах України у межах поданих клопотань ;

- інші питання відповідно до Інструкції про порядок здійснення міжнародного співробітництва з питань взаємної правової допомоги, видачі правопорушників(екстрадиції), передачі (прийняття) засуджених осіб, виконання вироків та інших питань міжнародного судового співробітництва у кримінальному провадженні під час судового провадження, затвердженої наказом Міністерства юстиції України від 19.08.2019 року № 2599/5.

 

Участь у семінарі взяла головний консультант Бериславського районного суду Руслана Мутерко.