flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Постановлено ухвалу про застосування запобіжного заходу особі, що підозрюється в умисному вбивстві

13 жовтня 2020, 15:49

     12.10 2020 року слідчим суддею Бериславського районного суду Херсонської області розглянуто клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді поміщення до психіатричного закладу в умовах, що виключають небезпечну поведінку відносно, громадянина М., підозрюваного у вчинені злочинів передбачених ч.2 ст.15 (замах на кримінальне правопорушення), п.1 ч.2 ст.115 (умисне вбивство двох або більше осіб) КК України.

     12.10.2020 року старший слідчий СВ Бериславського ВП ГУНП в Херсонській області звернувся до слідчого судді із вказаним клопотання, яке мотивовано тим, що громадянин М. 10.10.2020 року, близько 03-00 години, знаходячись за місцем проживання в с. Новорайськ Бериславського району Херсонської області, під час конфлікту на побутовому підґрунті, усвідомлюючи суспільно небезпечний характер своїх дій, передбачаючи їх суспільно небезпечні наслідки у вигляді смерті двох осіб та бажаючи їх настання, з особистих мотивів, з метою протиправного позбавлення життя двох осіб, озброївшись підібраним на місці ножем, наніс своєму батькові цим ножем чисельні удари в область розташування життєво-важливих органів - живіт та тулуб, спричинивши останньому поранення, від яких невдовзі настала смерть потерпілого на місці події, та продовжуючи реалізацію вказаного умислу, наніс своїй матері не менше п’яти ударів вищевказаним ножем в область розташування життєво-важливих органів - голову, тулуб, кінцівки та живіт. Таким чином виконав усі дії, які вважав необхідними для доведення злочину до кінця, проте злочин не було закінчено з причин, які не залежали від його волі, оскільки потерпіла втекла з місця події.

     Оцінивши в сукупності всі обставини, враховуючи дані про особу громадянина М. який за місцем свого проживання в с.Новорайськ характеризується з негативної сторони, відносно нього надходили скарги від матері стосовно домашнього насильства, притягувався до адміністративної відповідальності за ч.2 ст.172-2 КУпАП за вчинення домашнього насильства відносно своєї матері, також 31.08.2020 року до суду направлено клопотання відносно громадянина М. про застосування примусових заходів медичного характеру у кримінальному провадженні за ч.2 ст.15, ч.1 ст.186 КК України, підозрюється у вчиненні умисного злочину, слідчий судя постановив:

     Клопотання слідчого – задовольнити.

     Застосувати відносно громадянина М. запобіжний захід у виді поміщення до закладу з надання психіатричної допомоги в умовах, що виключають його небезпечну поведінку, в межах строку досудового розслідування, а саме з моменту його затримання 10.10.2020 року до 10.12.2020 року включно.

     Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів з моменту її проголошення, а підозрюваним який перебуває під вартою, в той же строк з моменту вручення копії ухвали.