flag Судова влада України
Увага! Суд не здійснює правосуддя. Підсудність змінено на Великоолександрівський районний суд Херсонської області

Проведено захід для школярів

07 жовтня 2020, 10:55

 

06 жовтня 2020 року заступник керівника апарату Бериславського районного суду Тетяна Ковальська та головний консультант Бериславського районного суду Руслана Мутерко завітали до учнів 10-Б класу Бериславського ЗПЗСО № 3.

Працівники суду були запрошені до навчального закладу у рамках Місячника правовиховної та правоосвітницької роботи, що наразі проводиться у ньому з метою формування в дітей та учнівської молоді правової культури ціннісного ставлення до себе й до інших.

Доступною для школярів мовою працівники суду поспілкувалися з ними на тему прав, свобод та обов’язків людини та громадянина. Разом визначили нерозривний взаємозв’язок між «правом» та «обов’язком», дізнались, що саме суд, як одна із гілок влади демократичної правової держави має своїм основним завданням захист прав і свобод особи. Також школярі ознайомилися з основними принципами здійснення судочинства.

Про особливості відповідальності неповнолітніх учні мали змогу дізнатися як з теорії так і на прикладах, під час ознайомлення із зразками судових рішень. Окремо зупинилися на темі «булінгу".

Захід відбувся з дотриманням вимог протиепідемічних заходів, спрямованих на запобігання ускладнення епідемічної ситуації внаслідок поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)